10 Ağustos 2012 Cuma

Nitelikli Dolandırıcı ''exodusattack'' Hakan Yalçın



 Donanimhaber sağolsun artık hukuk kitaplarına geçecek sayın arkadaşa torpilli olduğu için bir türlü konu açtıramadık, burdan açıyorum.

Donanimhaber üyeliğim Winter'dır ayrıca.

Evet arkadaşlar hikaye basit aslında. Arkadaşa ilanındaki 

http://forum.donanimhaber.com/m_57543792/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57543792 

150 liralık q6600 için anlaştık, ödemeyi yaptım. Tarih ise 8 ŞUBAT 2012. Arkadaş ile görüştük, kargo mesaisi yetişemeyebilir diyip ertesi gün gönderebilirsin dedik ve ertesi güne bıraktık. Ertesi gün arkadaş elinde GTX 260 ekran kartı ve 2 gb ram olduğunu, istersem onları da uygun fiyat ile yollayabileceğini söyledi. Bende tamam deyip 175 lira daha yatırdım ve kargoyu beklemeye başladım. Bugun ayın 25'i, hergün ama hergün bir bahane ile bana kargoyu ertesi sabah yollayacağını söyledi, kargoyu yolladım diyor, kargoyu bekliyorum 2 gün, kargodan da telefon ediliyor bir paketiniz var adresinizi verin diye, daha sonra kargoyu iptal ediyor , kargoyu arayıp soruyorum kargo yok, 2-3 gün bu şekilde zaman kazanıyor, dese ki paran gitti yedim yuttum inanın almış kadar mutlu olcam. Bu şekilde 1.5 hafta geçti, bende iyiniyetimle bekledim, son hafta ise kaza yaptığını söyledi, ardından 2 gün annesin hasta olduğunu onun ile uğraştığını söyledi, ben hepsine inanmak zorunda kaldım, inanmadım da iyiniyet işte. En son artık bekleyecek tahammülümün kalmadığını söyledim, akşama kargoya kesin olarak vereceğini söyledi gene, tabiki vermedi, ertesi güne kaldı diye aradı, ertesi gün yurtiçi kargo ile gönderdim diye aradı, bugun ise kargonun geldiğini gördüm, çok şükür alcam derken kargoda kargonun geri çekildiğini verilmeyeceğini söylediler, yani halen yok. Parayı iade et dedim onu da 3-4 gün bekledim o da yok. Artık ne iyi niyet, ne kerizliğimiz kaldı, ben formda şikayetlerde görmedim o konuda güvenmiştim ama form arşivinde silinmiş mesajları incelediğimde adına açılmış aynı taktik ile dolandırdığı eski mesajları gördüm, o zaman anlamıştım da ödemeyi yapmış bulundum. 

Peki bugün ne oldu, akşama kadar binbir bahane, parayı yatıracak, parayı elden verecek, parayı vermeye Konya'ya gelecek, parayı 1 saat sonra arkadaş getirecek, parayı getiren arkadaş telefonunu ve netbookunu satıcak (şaka değil ciddiyim), parayı getirecek arkadaşı satamamış (enteresan?), sanal marketten taksitle ödeyecek, ödeyecek... şaka yapmıyorum.Halen de birşey üretebilir bahane konusunda. 

Ben burdaki arkadaşları uyarmış olayım, sakın ama sakın bu insanla alışveriş yapmayın, inanmayın, 320 lira için de mahkemeye vs başvuracağım tabiki,daha da karar mahkemden yoksa gidecek artık, kapı komşumuz avukat, ona da birkaç şey almıştım internetten, hatta sormuştum böyle durumlar oluyor varmı tedbiri diye, birkaç şey söylemiş bende ona göre tedbirimi almıştım, öncelikle 5-6 tane ses kaydı var parayı alıp kargoyu göndermediğine, kendi adını da teyit ettiği, ayrıca kargodan ilgili bilgileri ve kamera kayıtlarını değerlendirriz dedi, formda da ip girişleri mevcut, bakacaz. 320 lira hiç umrumda değil sonuçlarınıda ne duruma düşücek onun adına üzülüyorum. 

Dediğim gibi aman sakın... 
....

olayı anlatımım yeni olmuş gibi sıcak anlaşılabilir, ama aradan aylar geçti, Hakan bey 4-5 kişiyi daha dolandırdı, bir iki arkadaş çok ciddi çözümler üretti, belki gerçekleştirmişlerdir de hoş şeyler değildi, çözüm mü bilmiyorum ama 3. bir kişi tarafından yorumlanıp karar verilcek bir olay değil bu.
Bilgileri: 
HAKAN YALÇIN 
İSTANBUL FATİH'te oturuyor, Yalova / Armutlu / Kapaklıköyü kayıtlı 
telefonu: 0537 020 21 XX 

profil: 
http://resim.donanimhaber.com/showprofile.asp?memID=707370

7 yorum:

  1. hocam bizi gelişmelerden haberdar eder misiniz? bu ara geçmiş olsun diyorum.

    YanıtlaSil
  2. ben forumdan Germanic, geçmiş olsun hocam.Uyardığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. vaktiyle biz de başvurduk karakola. büyük dolandırdı bizi de. hiçbir sonuç alamadık. belki işinize yarar diye veriyorum.

    TC KİMLİK : 64057382410
    SSK SİCİL NO : 3401200320781

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun arkadaşlar, gelişme olarak ben pek uğraşmadım, Allah'a havale ediyorum, veya artık kendisi bilir, hangi yaratıcıya inanıyorsa o versin cezasını, iki yakası bir araya gelmesin.

    YanıtlaSil
  5. Aman yarabbim ! ne insanlar var yaw bende böyle 1 keresinde iphone 4 almak için 700 tl hesabına yatırmıstım bir kişinin beni 1 ay sürükledi sonra olay davaya kadar büyüdü. mahkemeyi ben kazandım bana 3 misliyle parayı ödemek zorunda kaldı dışarıdada bir sürü kavga vsvs. olaylar yaşamıştık. allah kolaylık versin son durumlar nedir merak ettim ?

    Kime inanıyorsa o versin artık bunun cezasını !!!

    YanıtlaSil
  6. ortalık pislik dolu...

    YanıtlaSil
  7. Bu şerefsizler yüzünden kimse kimseye güvenemiyor. Maalesef ben de böyle iki kez dolandırıldım. Böyle insanların allah belasını versin.

    YanıtlaSil